V soboto, 15. maja 2010 je TD Gradišče organiziralo že tradicionalni tek okoli Gradiškega jezera.
Zgodnje jutro je kljub rahlemu dežju ob jezero privabilo lepo število neumornih tekačev (103). Tek je potekal v 22-ih kategorijah v štirih različnih dolžinah proge (1200 m: otroci, moški in ženske: 1 krog/4200 m, 2 kroga/8400 m, 3 krogi/12600 m). Na progo je tekače s startnim strelom pospremil župan občine Lukovica Matej Kotnik. Tekači so brez posebnosti pretekli zastavljene cilje in se ob koncu veselili ponovnih uspehov, posebno prvi trije v vsaki kategoriji ob prejemu spominskih medalj z Gradiškega teka.
Najmlajši letošnji udeleženec je bil Domen Sprunk z osmimi leti, najstarejši pa Mirko Us, letnik 1939, ki je pretekel cele tri kroge s časom 1.13,07 min.
Člani TD Gradišče smo ob zaključku tekmovanja za vse pripravili topel obrok, ki je ob hladnem vremenu posebej teknil, tekači pa so si v zavetju šotora izmenjali vtise s teka.
Ob tej priložnosti se moramo znova zahvaliti sponzorjem, ki so nam omogočili organizacijo prireditve, ter Atletskemu klubu Domžale za korektno in hitro podajanje rezultatov.
Upamo, da se tudi naslednje leto vidimo še v večjem številu.